Palvelu-/Kuntoutuskoti Kotilo 1

Viehättävä pihapiiri ja viihtyisät tilat Savonlinnan keskustan kupeessa.

Palvelu-/Kuntoutuskoti Kotilo 2

Herkullista kotiruokaa omasta keittiöstä – ja omasta kasvihuoneesta

Palvelu-/Kuntoutuskoti Kotilo 3

Omat kerrokset eri ikäisten kuntoutumiseen. Jokaisessa kerroksessa viihtyisät yhteiset tilat.

Palvelu-/Kuntoutuskoti Kotilo 4

Oma huone, jonka voi sisustaa ja kalustaa mielensä mukaan.

Turvallista asumista kodinomaisesti

Palvelu-/Kuntoutuskoti Kotilo Neitsytkadulla Savonlinnan keskustan kupeessa tarjoaa viihtyisän ja turvallisen kodin asukkaana oleville mielenterveyskuntoutujille

Asukkaat saavat omassa kodissaan yksityisyyden ja oman rauhan, asukasyhteisössä ystäviä ja ihmissuhteita. Kodin lisäksi kuntoutuja saa yksilölliset palvelut ja jokapäiväisessä elämässä tarvittavan avun, tuen, hoivan ja ohjauksen. Jokaiselle tehdään yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma.

Neitsytkadun yksikkö jakautuu kolmeen asumisyhteisöön. Asumisyhteisöistä löytyvät omien huoneiden lisäksi yhteiset tilat, keittiö aamu- ja iltapalojen valmistamista varten sekä olohuone asukastovereiden yhteiseen ajanviettoon ja tv:n katseluun. Huoneensa jokainen voi halutessaan sisustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla.

Kotilon ruokahuollosta vastaa ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta. Kotiruoka valmistuu tuoreista raaka-aineista, asukkaiden toiveita kuunnellen. Pyrimme käyttämään keittiössämme lähituottajien tuotteita. Leivät ja makeat herkut paistuvat omassa keittiössämme.

Asukkaat maksavat asumisen kulut, lääkkeet ja muut henkilökohtaiset menot. Palvelumaksuista vastaavat kotikunnat.

Hyvä kotiruoka kuntoutumisen tukena

Kotiruokaa tuoreista aineksista

Keittiö on kodin sydän myös meillä Kotilossa ja ruokailuista vastaa ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta. Maittava ja terveellinen kotiruoka valmistuu tuoreista raaka-aineista asukkaiden toiveita kuunnellen. Käytämme paljon perusraaka-aineita ja suosimme lähituottajien tuotteita. Keittiöstä valmistuvat myös omat leivät ja leivonnaiset. Valmiita eineksiä tai leipomuksia käytämme todella vähän.

Teemapäivistä väriä keittiön arkeen

Ruokakulttuurimme ominaispiirteitä ovat erilaiset teemapäivät ryhmätoiminnan kanssa yhteistyössä. Esim. maateemassa asukkaat valitsevat minkä maan ruoka- ym. kulttuuriin perehtyvät päivätoiminnassa. Sen pohjalta suunnitellaan viikon ruokalista. Teemat näkyvät myös ruokasalin sisustuksessa. Muita teemaviikkoja ovat perinneruoka- ja sadonkorjuuviikot jne. Juhlapyhät tuovat myös kaivattua vaihtelua arkeen ja niitä vietämme perinteitä noudattaen. Kesäaikaan järjestämme ruokailuja omalla viihtyisällä pihalla ja juomme päiväkahveja.

Asukkailla mahdollisuus vaikuttaa

Asukkaat vaikuttavat luontevasti muutenkin keittiön toimintaan. Viikoittain pidettävissä yhteisökokouksissa he suunnittelevat esim. aamu-ja iltapalojensa sisältöä. Myös kannustustyönä keittiössä työskentelee asukkaita tiskauksessa ja keittiöapulaisena.

Keittiömme pystyy vastaamaan nopeasti asukkaittemme toiveisiin ja tarpeisiin. Meille on tärkeää valmistaa täysipainoista ja ravitsevaa ruokaa terveellisesti, mausta tinkimättä.

Kotiloon asukkaaksi?

Kiinnostuitko? Kysy lisätietoja Jarkko Venäläiseltä: jarkko.venalainen@kotilo.fi
  • Kuntoutuskoti lyhyempiin sekä pitkäaikaiseen asumiseen.
  • Kuntoutumisen alkumetreille sekä päivittäistä tukea ja ohjausta tarvitseville.
  • Voit asua meillä koko ikäsi.